Jeanette Milde_ko_i_skutt

 

 

 

 

Följ med till min BLOGG. Nedan: några artiklar från när jag hade bloggen här på hemsidan.
        

 

                                                                                 

 

ALMA 2012 till Guus Kuijer!

I år är det tredje året i rad jag hade äran att få närvara vid utdelningen av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne på Konserthuset. Först ett magiskt bra upplägg på scenen: First Aid kit, Georg och Sarah Riedel, en vacker dans och en scen ur en av Guus kuijers böcker. Allt presenterat av Johanna Gemeofthrones Koljonen och Daniel Sjölin. Allt så bra ja, sällsynt lyckat! Självaste prinsessan Victoria delade ut priset. Lustigt det där att reglerna gås igenom för publiken hur man ska stå upp och hålla ordning på sig medan kungligheten stiger in i salongen och sätta sig först när ers höghet satt sig.

Efter utdelningen hyllade vi årets pristagare – holländaren Guus Kuijer med en skål. Han är en för mig ny bekantskap liksom de två tidigare också var, Kitty Crowther 2010 (+ prisutdelning) och Shaun Tan 2011, före priset. Vad glad jag är att de fick det så att jag fick lära känna deras konstnärskap. Jag blev förälskad i dem båda. (Hm, när jag tänker efter så hade jag faktiskt Shaun Tans bok Arrival före han fick priset.) Kanske blir Guus Kuijer en ny förälskelse? Fina ihop på bild i alla fall. Men måste läsa först. Nu har jag hans bok ’’Boken om allting’’. Det ska bli spännande att upptäcka hans värld!

Jag kan rekommendera att läsa följande i SvD: Konst är ett annat sätt att förstå.