Omtanke, 2005

Text, illustration och form: Jeanette Milde

Bondeliv med Gunnar Glans, 1996, Arla minior

Text och bild: Jeanette Milde

Gunnar Glans är en stadsmänniska som är arbetar med papper och pengar. Vid ett besök hos kusinen Bertil Bonde, vinner Bertils fru en jorden-runt-resa som de får möjlighet att faktiskt åka på, trots att de är uppbundna bönder, genom att Gunnar Glans tar hand om gården. Gunnar har ingen aning om hur man tar hand om kor, mjölkning eller vad han ska ta sig till när suggan ska grisa. Genom hans tokiga misstag lär sig både Gunnar och läsaren om livet på en gård. En rolig saga med fakta.

Ko bok, Arla minior, 1996/2004

Text, form och illustration: Jeanette Milde

En faktabok om kon.  Vilka delar heter vad som mule, juver och klöv? Vad är tjur, ko och kalv? Mjölkens väg från gräs till hem. Vad händer på mejeriet? Vad får vi av kon? Boken ingår i läromedelsmaterialet Arla minior om bondens olika djur, gården, maten och kroppen. Illustrationer men framförallt fotografier.
Till boken finns även ’’Kluringar’’ (frågekort).

Höns bok, Arla minior, 1996/2004

Text, form och illustration: Jeanette Milde

En faktabok om hönan.  Vilka delar heter vad som näbb, sporre och kam? Vad är tupp, höna och kyckling? Hur blir en kyckling till? Vad får vi av hönan? Vad är en hackkyckling? Boken ingår i läromedelsmaterialet Arla minior om bondens olika djur, gården, maten och kroppen. Illustrationer men framförallt fotografier.
Till boken finns även ’’Kluringar’’ (frågekort).

Häst bok, Arla minior 1996/2004

En faktabok om hästent.  Vilka delar heter vad som mule, svans och hov? Vad är sto, hingst och föl? Vad heter hästens gångarter? Oliks hästsporter. Boken ingår i läromedelsmaterialet Arla minior om bondens olika djur, gården, maten och kroppen. Illustrationer men framförallt fotografier.
Till boken finns även ’’Kluringar’’ (frågekort).